Over de FinanciëleGezondheidsCheck

De FinanciëleGezondheidsCheck geeft aan de hand van 15 vragen een inschatting hoe financieel gezond je bent. Je score is een indicatie van hoeveel risico je loopt op financiële problemen. Je krijgt vervolgens concrete tips, afgestemd op het resultaat van de check, waarmee jij je financiële gezondheid kunt verbeteren.

Hoe wordt mijn resultaat berekend?

Het resultaat van de check wordt berekend door de antwoorden per vraag te scoren volgens een model dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. De antwoorden die je geeft worden samengebracht tot een afgewogen eindresultaat. Het resultaat is een gedegen inschatting van jouw financiële gezondheid, op basis van de voorspellende waarde uit eerder onderzoek.

De informatie die je ontvangt om je financiële gezondheid te verbeteren, is algemene informatie die niet is afgestemd op jouw specifieke financiële situatie. Wil je aan de slag met de tips? Kijk dan goed of de informatie geschikt voor je is en past bij jouw persoonlijke doelen, financiële situatie en wensen. Maak je je zorgen? Zoek dan hulp bij je gemeente of bel 0800-8115 van Geldfit.

Hoe is de FinanciëleGezondheidsCheck tot stand gekomen?

De FinanciëleGezondheidsCheck is een gevalideerde check, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De wetenschappelijke basis is gelegd door onder andere de Universiteit Leiden en het Nibud, waardoor we op een doeltreffende manier financiële gezondheid kunnen meten aan de hand van een vragenlijst.

Hoe zit het met mijn privacy en data?

De tool is zo gebouwd dat individuele resultaten alleen worden opgeslagen op jouw computer. Deze worden uiterlijk 24 uur bewaard. Het Nibud en alle partners hebben geen inzage in het individuele resultaat. De FinanciëleGezondheidsCheck gebruikt enkel niet-persoonlijke gegevens. De antwoorden van de vragenlijst en het uiteindelijke resultaat van de check, worden door ons niet gebruikt of bewaard. Het resultaat van de check wordt enkel opgeslagen tijdens je gebruikerssessie om de resultaten te kunnen tonen. Na 24 uur worden alle gegevens gewist, ook voor jou als gebruiker.

Om de tool te monitoren en te verbeteren, verzamelen we statistieken. Dit doen we met behulp van Matomo, een privacyvriendelijke (Europese) partner. We verzamelen uitsluitend algemene gegevens (geaggregeerde data) en vragen in deze tool geen persoonsgegevens uit. Ga naar onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe wij omgaan met jouw privacy.

Contact over het onderzoek

Heb je vragen over ons onderzoek of opmerkingen over deze test? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Neem contact op met het Nibud

Partners

Nibud

Het Nibud werkt aan een Nederland zonder geldproblemen. We willen een maatschappij waarin mensen kunnen rondkomen met hun geld. We werken hiervoor samen met talloze organisaties. Van universiteiten en het financieel bedrijfsleven tot landelijke en lokale overheden en vrijwilligersorganisaties.

Naar nibud.nl

Universiteit Leiden

Universiteit Leiden vindt het belangrijk dat wetenschappelijke inzichten worden toegepast in de maatschappij. Door samen te werken met publieke organisaties en het bedrijfsleven vergroot de universiteit haar positieve impact op de samenleving.

Naar universiteitleiden.nl

Verantwoording

De FinanciëleGezondheidsCheck is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke inzichten en het onderzoek Samen op weg naar een financieel gezond Nederland. In dit onderzoek is de financiële gezondheid van 5.000 Nederlanders onderzocht met een uitgebreide set vragen. Bij de analyse hiervan is deze set teruggebracht tot 15 vragen en die de financiële gezondheid meten.

Naar het onderzoek